Utbildning i blodanalys enligt Herb Pharmas metod

Med ett stick i fingret kan vi med hjälp av mikroskopet se ditt mående på cellnivå, som du sen tillsammans med klienten får du lära dig se olika anledningar till inflammationer, försurningar som i sin tur resulterar i värk muskler och leder. Brister såsom järnbrist, fettsyrebrist, B-12 brist. Varför en klient är trött som eventuellt kan ha med vår metodik att göra. Du får lära dig både torrblodsanalys och färskblodsanalys. Blodanalys ingår i naturterapiutbildningen.

Blodanalys

Du får lära dig både torrblodsanalys samt färskblodsanalys som INTE skall förväxlas med sjukvårdens blodanalyser.

Du lär dig att med ett stick i fingret se avvikelser vilka yppar sig som olika tillstånd. 

Läckande tarm

Läckande tarm är bland det första ni kommer att lära er studera hur det ser ut och lära er vad det kan bli för påverkan i kroppen. 

• Inflammatoriska tillstånd

• Mag&tarmsystemet 

• Uppblåst mage

• Oregelbunden tarmtömning

• Huvudvärk eller migrän

• Fibromyalgi

• Trötthet

• Dålig matspjälkning

• Värk i kroppen

 

Fria radikalskador

Ett annat viktigt område ni kommer lära er studera är fria radikalskador. 

En utbildningsdag kommer Per-Arne Öckerman och undervisar i fria radikalskador. 8 april 2000 träffade jag Per-Arne för första gången då han utbildade i fria radikaler och det mötet glömmer jag inte, en fantastisk läkare och professor i klinisk kemi där han världen över undervisat i fria radikaler och hur det påverkar kroppen. När jag skulle starta utbildningar kontaktade jag honom åter och vårt samarbete är fantastiskt.

Fria radikaler är molekyler som lätt reagerar med andra ämnen i kroppen, vilket under vissa omständigheter kan få negativa hälsoeffekter genom att celler skadas. Fria radikaler kan motverkas genom så kallade antioxidanter som är en vanlig ingrediens i olika kosttillskott. Vi har antioxidanter i de flesta av våra kosttillskott men det är i Tamin, Hepa, Qi forte, B och C som vi har mest antioxidanter. 

Fria radikaler skapas hela tiden naturligt i kroppen, de produceras av cellernas mitokondrier för att kunna bekämpa infekterade celler och döda bakterier. Det är när de blir för många Fria radikeler som vi får problem. De kan alltså i långa loppet påverka huden och kroppen negativt.

 

Ni får även studera och lära er:

• Matspjälkningsbesvär

• Stresspåslag

• Näringsupptaget

• Candida, parasiter och mögel

• Fettsyrebrist

• pH-värdet i kroppen

• Näringsbrister såsom B12-brist och brist på järn.

• Leverpåverkan

• Reningsprocessen

• Försurning vilket har betydelse för värk i kroppen

Läs om utbildningens innehåll här

Observera! att vår blodanalys är inte på något vis något som skall användas som en ersättning för vårdens blodanalyser. Det är ett hjälpmedel för oss att få vägledning i vad vi som naturterapeuter skall rekommendera klienten för örter.Skicka intresseanmälan

Vad utreder vi genom att titta i blodet?

Här har vi en möjlighet att se olika ingångar till varför du exempelvis är trött, har ont, problem med magen exempelvis läckande tarm. När vi tar hand om grundproblemet som ofta är den läckande tarmen och därmed dolda inflammationer så är det där vi börjar vad vi kallar hälsoresan. Du får lära dig vilka örter vi sätter in vid de olika tillstånden och lika viktigt när vi inte sätter in några örter.

1. Läckande tarm

Det sägs att läckande tarmen är starten på ohälsan. En tät tarm är en direkt nödvändighet för en god hälsa och en läckande tarm är alltså inget gott tecken. Man vet numera att tarmen läcker vid flera olika tillstånd och sjukdomar och mycket tyder på att läckaget har börjat långt innan sjukdomen brutit ut.

Vilka tillstånd kan kopplas till läckande tarm? Trötthet; Magbesvär såsom, svullen och uppblåst mage; Inflammatoriska tarmsjukdomar som Crohn´s sjukdom och Ulcerös kolit; Diabetes; Multipel skleros; Psoriasis och andra inflammatoriska hudsjukdomar; Reumatism; Fibromyalgi; Alzheimers; ADHD; Schizofreni. Källhänvisning: Biosciense-explained.org, Pubmed och News-medical.net

När vi ser läckande tarm rekommenderar vi: Tamin och ProbiocMAPS

2. Gallpåverkan

Dessa kantiga och stjärnformade cellmembran indikerar en nedsatt gall- och leverfunktion. Alla cellmembran i kroppen består av fetter så visar det här på ett dåligt upptag och omvandling av fett. Det resulterar i sin tur att vissa kan ha svårt för fet mat och till och med att inta Omega 3 fettsyror.

Man kan uppleva: Illamående; Värk i kroppen; Huvudvärk / migrän.

När vi ser gallpåverkan rekommenderar vi: Hepa 

3. Sammanhängande röda blodkroppar

När de röda blodkropparna hänger samman likt myntrullar är det ett tecken på nedsatt cirkulation i kroppen.

Blodkropparna har svårt att passera i kärlen och man kan bland annat uppleva följande: Trötthet; Hjärndimma; Kalla händer och fötter; Inflammation; Infektion.

Om blodkropparna är sammanhängande rekommenderar vi: Mindre stress; Drick mer vatten; Heart Mix; Vegan Oil.

4. Urinsyrekristaller

Urinsyrekristallerna kan ge värk i kroppen vilket ofta upplevs som ilande och skärande smärta. Urinsyrekristaller har med pH värdet i kroppen att göra samt njurarnas funktion.

Om det finns urinsyrekristaller rekommenderar vi:  Uri<

Är du intresserad av våra utbildningar

Fyll i dina kontaktuppgifter via formuläret nedan så kontaktar vi dig för mer information.