Blodanalys

Vi använder blodanalys enligt Herb Pharmas mångåriga erfarenheter för att få information om vad vi skall rekommendera dig för ört tillskott. Det är viktigt veta att vi ställer aldrig någon sjukdoms diagnos, det tillhör vår fantastiska traditionella vård att göra.

Hur går det till?

När du kommer till någon av våra terapeuter så tas ett kappilärt blodprov (ett stick i fingret) för att få en vägledning i vad vi skall rekommendera dig för ört tillskott som vi med omsorg rekommenderar dig. Det är också ett användbart sätt att se varför du exempelvis är trött, har ont eller problem med magen allt utifrån våra mångåriga erfarenheter.

Candida albicans

Candidasvampen är en jästsvamp som finns i en mindre mängd i vår mun, tarm och i kvinnors underliv. Normalt sett orsakar den inga problem för oss eftersom kroppen har funktioner som ser till att svampen inte ökar i tillväxt. Men - det händer att dessa funktioner störs vilket kan leda till en överväxt, något som i sin tur kan leda till en rad olika hälsoproblem. 

 

Orsaker och symtom

Orsakerna till candidaöverväxt kan många gånger kopplas till det moderna, västerländska samhällets sätt att leva med överkonsumtion av skräpmat, raffinerade kolhydrater och vetemjöl, stress, användning av antibiotika i tid och otid, p-piller - med mera.

Vanligt med ökat sötsug

Ett vanligt tecken på Candidaöverväxt är ett starkt tilltagande sötsug. Då svampen livnär sig på och äter upp sockret för oss leder det ofta till obalans i blodsockret, energibrist, humörsvängningar och problem med vikten. Nedan kan du läsa mer om vilka andra tecken en candidaöverväxt kan innebära.

 

Candida kan ge följande hälsoproblem:

 

 • Matsmältningsproblem som ger svullnad i buken i samband med måltid
 • Illaluktande andedräkt
 • Underlivssvamp
 • Förstoppning/diarré
 • Nedsatt immunförsvar med ofta återkommande förkylningar som följd
 • Allergier
 • Eksem
 • Obalanser i hormonsystemet
 • Psykisk instabilitet
 • Urinvägsinfektioner
 • Muskelsmärtor
 • Cirkulationsrubbningar, kalla händer och fötter
 • Kronisk trötthet
 

Koppling till
inflammationer och läckande tarm

Listan över problem orsakade av överväxt av candida kan göras mycket lång och delar många symtom med andra tarmrelaterade åkommor, som till exempel IBS och läckande tarm.

Det finns en stark koppling mellan candida och läckande tarm då överväxt av candida över tid kan skapa inflammationer i tarmen som i sin tur orsakar en läckande tarm. Men även en läckande tarm kan vara utgångspunkt för candidaöverväxt. Det här är en problematik vi ofta ser vid mag- tarmproblematik.

Vad har vi för lösning på Candida?

En viktig del är att starta med en Detox bestående av Laxi, Uri och Ginger för att vecka 2 börja med Candi som du behöver fortsätta med mellan 8 - 12 veckor beroende på hur mycket Candida albicans du har. En till viktig del är Omega 3 fettsyror antingen Heart Mix eller vårt veganska alternativ Vegan Oil.

I vår Candi har vi de  flesta av örterna som många sen urminnes tider använt vid Candida överväxt vilket är Pau Dárco, vitlök, kryddpeppar. Vill man ytterligare sätta till ingefära kan man välja vår Ginger eller inta färsk ingefära, I Hepa har vi bland annat gurkmeja som också sägs vara bra mot Candida. Enligt våra erfarenheter har många av de som har Candida läckande tarm och då kan vi varmt rekommendera Tamin som bland annat innehåller L-Glutamin.

Källhänvisning: Naturlig hälsa, Läkemedelsverkets behandlingsrekommendationer, University of Maryland Medical Center, Natural News, Näringsmedicinska uppslagsboken

 
 

Hitta din närmaste terapeut och boka tid för konsultation

 

Önskar du boka en blodanalys enligt Herb Pharmas metod? Du hittar den terapeut som är närmast dig på kartan som du når via länken nedan.

Där ser du också tydligt vilka som är godkända terapeuter för till exempel Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd och E-Terapi.

Varmt välkommen att boka en tid!

Hitta din närmaste terapeut