Arbetsplatsinriktat Rehabiliteringsstöd

Ett bidrad för att förebygga och förkorta sjukfrånvaro

 

Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd är ett bidrag som du som arbetsgivare kan få för att förebygga sjukskrivningar och underlätta för dina medarbetare att komma tillbaka till jobbet efter sjukskrivning.  Bidraget täcker hälften av dina kostnader när du anlitar en extern anordnare för utredning, till exempel en Herb Pharma klinik. 

Som arbetsgivare har du ansvar för att förebygga och förkorta sjukfrånvaro hos dina medarbetare. Det kan handla om att anpassa medarbetarens  arbetsuppgifter och arbetstider eller lära medarbetaren nya sätt att jobba för att undvika att bli sjukskriven. För den som redan är sjukskriven kan du  behöva planera rehabilitering, eller upprätta en plan för återgång i arbete. Det är du som arbetsgivare som tillsammans med medarbetaren och godkänd rehabiliteringsanordnare  planerar och genomför lämpliga insatser.     

 

 

Vilka har möjlighet att komma till en Herb Pharma klinik via arbetsgivaren och Försäkringskassan?

 

Det är arbetsgivaren som ger sitt godkännande till den anställde – som antingen är  sjukskriven helt eller delvis, arbetstränar eller i behov av förebyggande insatser –  att anlita en Herb Pharma klinik som vårdgivare. 

 Typfall vid återkommande korta sjukskrivningar. Vid exempelvis huvudvärk  eller migrän, ont i ryggen, nacken med mera – kan man om arbetsgivaren godkänner  det, få utredning av den anställdes mående på någon av Herb Pharmas kliniker.  

Typfall långtidssjukskriven. Vid behov på grund av exempelvis stressrelaterade  symtom eller utmattning – kan man, om arbetsgivaren godkänner det, få utredning  på en Herb Pharma klinik. Försäkringskassans stöd omfattar utredning – vilket är den största delen av kostnaden. 

 
 

Herb Pharma Naturterapi

 

Herb Pharmas behandlingsmetod bygger på de flera tusen år gamla kinesiska  existensiella tankarna om att förebygga, underhålla och självläka. 

 

Vi kan erbjuda högteknologisk akupunktur (både med och utan nålar), blodanalys enligt Herb Pharmas metod för utredning av exempelvis trötthet, huvudvärk/migrän, värk i kroppen och magbesvär med mera allt enligt  Herb Pharmas metod och mångåriga erfarenheter.  På flertalet kliniker finns även ljusterapi som även den kan göra skillnad gällande ork, psyke och värk i kroppen. 

 

Vi utreder och kan hjälpa till med: 

Stress – utbrändhet Trötthet – utmattning Mag – tarmbesvär  Migrän – huvudvärk  Ont i kroppen Inflammation Hormonella besvär Ryggskott – ischias Hudbesvär – eksem Tennisarmbåge Värk i armar, axlar händer Astma och luftvägsbesvär Beroende av tobak, alkohol och socker. 

Läs mer om hur vi arbetar i vår folder